knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Kotlety z zająca

Składniki:
Comber,
1 jajko,
100 g masła,
1 łyżka mąki,
1 łyżka tartej bułki,
pół szkl. gęstej,
kwaśnej śmietany,
sól,
1 szkl. mleka.


Sposób przyrządzenia:
Pozbawiony błon comber ułożyć w garnku, zalać mlekiem i wynieść na noc w chłodne miejsce. Wyjąć, osuszyć, pokroić w plastry, zbić tłuczkiem, posolić. Panierować w mące, jajku, bułce i smażyć na maśle. Usmażone kotlety przełożyć do rondla, zalać śmietaną. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 30 min.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.