knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z dzika

Golonka z dzika po hetmańsku.

Składniki:
1,2 kg golonki,
marynata do mięsa,
2 dag sosu pomidorowego,
4 dag rodzynków,
piwo jasne i imbir do smaku

Przygotowanie:
Mięso umyć pokrajać na porcje, zalać marynatą i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godzin. Następnie wyjąć z naczynia, osuszyć, posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić na silcie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić do miękkości na małym ogniu pod przykrycie. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy rolex imitazioni perfette i opłukane rodzynki, wlać piwo i doprawić. Podawać z ziemniakami i zasmażaną kapustą kwaszoną.

Henryk Dębski "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"

Smacznego!

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2025 knieja.pl.