Golonka z dzika po hetmańsku.


Składniki:
1,2 kg golonki,
marynata do mięsa,
2 dag sosu pomidorowego,
4 dag rodzynków,
piwo jasne i imbir do smaku

Przygotowanie:
Mięso umyć pokrajać na porcje, zalać marynatą i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godzin. Następnie wyjąć z naczynia, osuszyć, posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić na silcie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić do miękkości na małym ogniu pod przykrycie. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy rolex imitazioni perfette i opłukane rodzynki, wlać piwo i doprawić. Podawać z ziemniakami i zasmażaną kapustą kwaszoną.

Henryk Dębski "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"

Smacznego!

Copyright © 2002-2025 www.knieja.pl