knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z dzika

Zupa z dzika

Składniki:
1,5 l wywaru z warzyw,
40 dkg okrawków mięsa,
2 owoce ostrej papryki konserwowej,
5 dkg szpiku wołowego,
jajko,
7 dkg mąki,
40 dkg kapusty włoskiej,
1/2 szkl. śmietany,
4 dkg koncentratu pomidorowego,
sól,
pieprz,
tymianek i czosnek do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, zemleć razem z papryką i szpikiem, połączyć z jajkiem i doprawić. Z przygotowanej masy formować kuleczki (wielkości wiśni), obtaczać w mące i ugotować w części wywaru. Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę usuwając głąb i grube nerwy, zalać pozostałym wywarem i ugotować. Następnie połączyć z mięsem, śmietaną wymieszaną z pozostałą mąką, koncentratem pomidorowym i przyprawami, chwilę pogotować i doprawić.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2021 knieja.pl.