knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og這szenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdj耩
Opowie軼i z kniei
Kuchnia my郵iwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona g堯wna
 
 
 
 
 
 
Og這szenia
login: has這:
Zapomnia貫m has豉 Zarejestruj si!
     
« kuchnia my郵iwska - strona g堯wna | « potrawy z dzika

Szasz造ki z dziczyzny

Sk豉dniki:
Brak wi瘯szych obrazk闚.
800 g combra lub pol璠wicy (dzik - jele - sarna),
200 g surowego boczku wieprzowego,
2 kwa郾e zielone jab趾a,
100 ml czerwonego wytrawnego wina,
50 ml 簑br闚ki,
4 niedu瞠 cebule (mog by dymki),
4 z帳ki czosnku,
0.5 造磬i miodu,
1 造磬a musztardy z ziarnami gorczycy,
100 ml oleju,
s鏊,
pieprz.

Po 0.5 造瞠czki:
tymianku,
rozmarynu,
estragonu i oregano.


Spos鏏 przyrz康zenia:
Oczyszczone i umyte mi瘰o pokroi w plasterki o grubo軼i 1 cm, boczek w podobne o grubo軼i 0.5 cm, jab趾a w cz御tki (bez gniazd nasiennych). Z miodu, musztardy, oleju, wina, posiekanego czosnku i przypraw zrobi bejc, w kt鏎ej marynowa mi瘰o ok. 12 h. Po wyj璚iu z marynaty na這篡 na szpadki (patyki) na przemian: mi瘰o, boczek, cebul, jab趾o itd. Szasz造ki mo積a usma篡 na patelni, upiec w piekarniku, a jeszcze lepiej na grillu. Gor帷e szasz造ki u這篡 na p馧misku i pola 簑br闚k, ewentualnie podpali. Je郵i maj stanowi danie g堯wne - serwowa z ry瞠m.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatno軼i Reklama strona g堯wna Strona g堯wna
Copyright © 2002 - 2021 knieja.pl.