knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Zupa z bażanta

Składniki:
1,5 l wody,
szyję i skrzydła z dwóch bażantów lub 1/2 bażanta,
50 dkg kapusty włoskiej,
20 dkg pomidorów,
1/2 szklanki śmietany,
2 dkg natki,
sól,
pieprz,
majeranek i przyprawa do zup do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, zalać wrzącą osoloną wodą i ugotować na małym ogniu pod przykryciem. Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy i włożyć do mięsa pod koniec gotowania. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, połączyć z zupą oraz śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować i doprawić.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.