knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Rosół z bażanta

Składniki:
Bażant,
sól,
przyprawa.

Włoszczyzna:
marchew,
pietruszka,
seler,
por,
listek białej kapysty,
cebula.


Sposób przyrządzenia:
Sprawionego bażanta umyć, pokrajać na części, ułożyć w garnku z zimną wodą. Włożyć przekrojoną wzdłuż włoszczyznę oraz lekko przypaloną cebulę. Po wyklarowaniu osolić. Cebulę wyjąć po oddaniu wodzie smaku i koloru. Gotować na małym ogniu bez przykrycia. Pod koniec gotowania doprawić delikatną przyprawą. Podawać z makaronem robionym wedle domowego przepisu. Na gorący rosół w talerzu dodać posiekaną natkę pietruszki.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.