knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Gulasz z bażanta

Składniki:
Bażant,
tłuszcz,
150 ml białego wytrawnego wina,
4 dkg koncentratu pomidorowego,
15 dkg cebuli, 0.5 ziemniaków drążonych,
25 dkg marchwi drążonej,
mleko,
10 dkg sera twardego,
koperek,
sól, pieprz i papryka mielona.


Sposób przyrządzenia:
Sprawionego bażanta umyć, pokrajać na kawałeczki, podsmażyć razem z obraną, opłukaną i drobno pokrajaną cebulą, skropić wodą i dusić na małym ogniu. Ziemniaki i marchew ugotować w osobnych naczyniach z dodatkiem mleka, odcedzić. Następnie połączyć z mięsem, koncentratem pomidorowym i posiekanym koperkiem, doprawić, posypać startym serem, zapiec. Podawać z surówkami.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.