knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Bażant z soczewicą

Składniki:
Bażant,
sól,
150 g słoniny,
5 ziarenek pieprzu,
otarta skórka z cytryny,
250 g soczewicy,
2 szklanki rosołu,
1 łyżka mąki,
1 cebula,
1 łyżka masła.


Sposób przyrządzenia:
Sprawionego, umytego bażanta natrzeć solą, obłożyć plasterkami słoniny, zrumienić w rondlu, dodać pokrojoną w plasterki cebulę, skórkę z cytryny, pieprz, zalać szklanką rosołu i dusić pod przykryciem. W pozostałym rosole gotować soczewicę, aż będzie pół miękka. Miękkiego bażanta wyjąć, podzielić na części. Sos zagęścić zasmażką z masła i mąki, przetrzeć przez sito, wymieszać z soczewicą, chwilę gotować na małym ogniu dla odparowania. Włożyć bażanta, chwilę dusić razem.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.