knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Bażant po królewsku

Składniki:
Bażant,
tłuszcz do pieczenia,
10 dkg słoniny,
2 żółtka,
2-3 czekolady w proszku,
sól,
cynamon i biały pieprz do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Sprawionego bażanta umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Następnie związać nogi, obłożyć tyszkę cienkimi plastrami słoniny, obwiązać nitką, polać tłuszczem i piec skrapiając wodą, potem wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia zdjąć słoninę, posmarować bażanta żółtkami, posypać czekoladą, piec do miękkości. Po upieczeniu pokrajać jak poprzednio, ułożyć na półmisku, polać odtłuszczonym i doprawionym sosem, zagrzać. Podawać z frytkami, kompotem i sałatą zieloną.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.