knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Bażant nadziewany pieczarkami i kaparami

Składniki:
Bażant,
100 g słoniny,
200 g pieczarek,
1 duża cebula,
1 łyżka tartej bułki,
1 łyżka kaparów,
100 g masła,
1 łyżka ketchupu,
sól,
pieprz,
szczypta cukru,
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki,
1 jajko.


Sposób przyrządzenia:
Sprawionego, umytego bażanta natrzeć solą, zostawić w chłodnym miejscu na 1 - 2 h.
Drobno posiekane pieczarki i cebulę przesmażyć na maśle, dodać sól, pieprz, przestudzić. Dodać kapary, zieloną pietruszkę, tartą bułkę, ketchup, szczyptę cukru i wymieszać z jajkiem.
Nadziać bażanta, zaszyć, owinąć cienkimi plastrami słoniny, upiec w piekarniku, często polewając stopionym masłem. Pod koniec pieczenia zdjąć słoninę, aby ptak się zrumienił.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2018 knieja.pl.