knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Bażant nadziewany bekasami

Składniki:
Bażant,
2 bekasy,
100 g słoniny,
100 g szpiku wołowego,
100 g pieczarek,
sól,
pieprz,
50 g masła,
1 jajko,
1 łyżka tartej bułki.


Sposób przyrządzenia:
Obrane z kości mięso bekasów i 50 g słoniny bardzo drobno posiekać. Dodać posiekane, przesmażone na maśle pieczarki, ugotowany szpik, sól i pieprz. Wbić jajko, dodać tartą bułkę, dokładnie wymieszać.
Oczyszczonego i umytego bażanta natrzeć solą, piersi naszpikować słoniną. Wypełnić tuszkę farszem, zaszyć, ułożyć w wysmarowanej tłuszczem brytfannie, upiec w piekarniku, polewając masłem.


Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.