knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Bażant faszerowany z rożna

Składniki:
1 młody,
sprawiony bażant,
125 g smażonego farszu,
2 cienkie plasterki świeżej słoniny (10x20 cm).


Sposób przyrządzenia:
Grill rozgrzać do 220°C. Bażanta napełnić farszem i zaszyć lub spiąć otwór wykałaczkami. W poprzek piersi i brzucha położyć plasterki słoniny i mocno związać nicią. Nadziać ptaka na rożen i piec na grillu 30 min. Temperaturę zmniejszyć do 180°C, piec dalsze 30 min. Zdjąć słoninę i trzymać w cieple. Temperaturę podwyższyć do 200°C, piec bażanta jeszcze przez 10 min., aż się zrumieni. Odstawić go na 5 min. Słoninkę drobno posiekać i podawać razem.
Dodatek: kwaszona kapusta na białym winie.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.