knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Dzika kaczka z makaronem

Składniki:
Kaczka,
500 g makaronu,
sól,
pieprz,
sok z cytryny,
100 g masła,
50 g słoniny,
2 łyżki tartego żółtego sera,
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki.


Sposób przyrządzenia:
Sprawioną, umytą i sparzoną wrzątkiem kaczkę natrzeć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny, naszpikować słoniną, ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze, lekko skropić masłem i wstawić do piekarnika. Piec ok. 20 min.
W lekko osolonej wodzie zagotować makaron, odcedzić. Wymieszać z pieprzem i 50 g masła. Żaroodporny półmisek wysmarować masłem, na środku ułożyć podzieloną na porcje kaczkę, polać sosem z pieczenia, obłożyć makaronem, skropić stopionym masłem, posypać tartym serem, wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać ok. 15 min. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.