knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Dzika kaczka w czerwonej kapuście

Składniki:
Kaczka,
sól,
pieprz,
pół łyżeczki tłuczonego jałowca,
1 duża cebula,
główka czerwonej kapusty,
1 szkl. czerwonego wytrawnego wina,
100 g masła,
ćwierć łyżeczki cukru,
1 łyżka soku z cytryny,
kawałek cynamonu,
1 goździk.


Sposób przyrządzenia:
Oczyszczoną i umytą kaczkę natrzeć solą, pieprzem, jałowcem, skropić sokiem z cytryny, zostawić na 2 - 3 h w chłodnym miejscu. Drobno poszatkowaną kapustę wrzucić na osolony wrzątek, doprowadzić do wrzenia, odcedzić na sicie. Dodać drobno pokrojoną cebulę, wymieszać.
Kaczkę podzielić na porcje, zrumienić na maśle, przełożyć do rondla, skropić winem i dusić chwilę pod przykryciem. Dodać kapustę, goździk, kawałek cynamonu, wlać wino i dusić aż kaczka będzie miękka. Doprawić cukrem i solą.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.