knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og³oszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjêæ
Opowie¶ci z kniei
Kuchnia my¶liwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona g³ówna
 
 
 
 
 
 
Og³oszenia
login: has³o:
Zapomnia³em has³a Zarejestruj siê!
     
« kuchnia my¶liwska - strona g³ówna | « potrawy z ptactwa

S³onki pieczone w glinie

Sk³adniki:
S³onki (po jednej na osobê),
sól,
pieprz,
glina.


Sposób przyrz±dzenia:
Do gliny dodaæ tyle wody, aby uzyskaæ konsystencjê rzadsz± ni¿ ciasto na pierogi. Glina nie mo¿e rozlewaæ siê, powinna byæ g³adka, plastyczna. S³onki (nie oskubane z piór) dok³adnie oblepiæ glin± i w³o¿yæ do gor±cego popio³u w ognisku. Piec oko³o 2 - 2.5 h. Po wyjêciu z ogniska (pióra wyjd± same razem ze zdejmowan± glin±), tuszkê rozci±æ i wyj±æ wnêtrzno¶ci. Serce, ¿o³±dek i w±tróbkê (bez ¿ó³ci) po³o¿yæ na talerzykach obok upieczonej s³onki, posypaæ sol± i pieprzem.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatno¶ci Reklama strona g³ówna Strona g³ówna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.