knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og這szenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdj耩
Opowie軼i z kniei
Kuchnia my郵iwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona g堯wna
 
 
 
 
 
 
Og這szenia
login: has這:
Zapomnia貫m has豉 Zarejestruj si!
     
« kuchnia my郵iwska - strona g堯wna | « potrawy z ptactwa

S這nki pieczone w glinie

Sk豉dniki:
S這nki (po jednej na osob),
s鏊,
pieprz,
glina.


Spos鏏 przyrz康zenia:
Do gliny doda tyle wody, aby uzyska konsystencj rzadsz ni ciasto na pierogi. Glina nie mo瞠 rozlewa si, powinna by g豉dka, plastyczna. S這nki (nie oskubane z pi鏎) dok豉dnie oblepi glin i w這篡 do gor帷ego popio逝 w ognisku. Piec oko這 2 - 2.5 h. Po wyj璚iu z ogniska (pi鏎a wyjd same razem ze zdejmowan glin), tuszk rozci望 i wyj望 wn皻rzno軼i. Serce, 穎陰dek i w徠r鏏k (bez 鄴販i) po這篡 na talerzykach obok upieczonej s這nki, posypa sol i pieprzem.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatno軼i Reklama strona g堯wna Strona g堯wna
Copyright © 2002 - 2019 knieja.pl.