knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z jelenia

Zupa z jelenia i

Składniki:
1.5 l wywaru z warzyw,
40 dkg mięsa bez kości (okrawki),
2 dkg mąki,
tłuszcz,
10 dkg cebuli,
20 dkg ziemniaków,
8 dkg łazanek,
1/2 szkl. śmietany,
sól,
pieprz,
papryka mielona i przyprawa do zup do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Umyte mięso pokrajać w paseczki, posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z drobno pokrajaną cebulą, zalać wywarem i ugotować. Ziemniaki pokrajać w kostkę i włożyć do mięsa pod koniec gotowania. Następnie połączyć z łazankami i śmietaną, chwilę pogotować i doprawić.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2025 knieja.pl.