knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z jelenia

Udziec rogacza

Składniki:
Kliknij by zobaczyć więcej.
- udziec z młodego jelenia,
- prawdziwki,
- słonina,
- czosnek,
- ocet,
- olej,
- czerwone wytrawne wino.

Przyprawy:
liść laurowy,
ziele angielskie,
sól,
pieprz,
papryka.


Sposób przyrządzenia:
Wymoczony w wodzie z octem, liściem laurowym, zielem angielskim i ziarenkami pieprzu udziec jelenia, osuszamy i nacieramy olejem. Nadziewamy pokrojoną w paski słoniną i ząbkami czosnku. Pieprzem, papryką i solą nacieramy mięso i wstawiamy do lodówki. Po kilku godzinach opiekamy udziec, a potem dusimy - tyle godzin, ile kilogramów waży. Pod koniec podlewamy winem. Podajemy z sosem z prawdziwków.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.