knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Tapety
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
Cz@t
Strona główna
 
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z jelenia

Zraziki mielone z jelenia, zapiekane z ziemniakami

Składniki:
25 dag mięsa mielonego z jelenia,
25 dag mięsa mielonego z wieprzowiny,
1 jajko,
1 bułka namoczona w mleku i lekko odciśnięta,
10 dag cebuli,
i dag masła,
sól,
pieprz,
tłuszcz do smażenia,
60 dag ugotowanych ziemniaków w mundurkach,
pól szklanki gęstej śmietany,
2 łyżki utartego żółtego sera,
sól,
pieprz,
1 łyżka drobno pokrajanej pietruszki.


Sposób przyrządzenia:
Zmielone mięso dobrze wyrobić ze zmieloną cebulą i bułką, solą i pieprzem. Z wyrobionej masy uformować owalne zraziki i usmażyć na tłuszczu w patelni. Ugotowane ziemniaki obrać ze skórki i pokrajać w plasterki. Tłuszczem pozostałym ze smażenia zrazików wysmarować naczynie żaroodporne, pośrodku ułożyć usmażone zraziki, po obu stronach zrazików położyć plasterki ziemniaków. Ziemniaki oprószyć solą i pieprzem, posypać utartym żółtym serem i wiórkami masła, całość skropić śmietaną. Przygotowaną potrawę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20-25 minut. Gotową potrawę posypać rozdrobnioną zieleniną. Podawać z surówką z kiszonej kapusty, surówką z porów, można podać dodatkowo białe pieczywo.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatnoœci Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2017 knieja.pl.