knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z jelenia

Zrazy z jelenia zawijane

Składniki:
600g combra,
2 szklanki mleka,
100g suszonych śliwek,
100g startego żółtego sera,
50g wędzonego boczku,
sól,
pieprz,
ćwierć łyżeczki rozmarynu,
1 łyżka soku z cytryny,
pół szklanki gęstej śmietany,
szczypta cukru,
łyżeczka mąki,
2 łyżki tartego chrzanu,
1 kromka razowego suchego chleba,
tłuszcz do smażenia.


Sposób przyrządzenia:
Wyżyłowane mięso zalać mlekiem, wynieść na noc w chłodne miejsce. Po osuszeniu pokroić w plastry, lekko zbić tłuczkiem. śliwki namoczyć na noc, zagotować, wydrylować, pokroić w paseczki. Mięso skropić cytryną, posypać solą, pieprzem, rozmarynem. Ułożyć zrazy jeden za drugim, zostawić na godzinę w chłodnym replica orologi di lusso miejscu. Boczek pokroić w drobną kostkę. Na każdym płacie mięsa ułożyć pokrojone śliwki, boczek, posypać startym serem, zwinąć, obwiązać nitką, oprószyć mąką, obsmażyć na gorącym tłuszczu. Przełożyć do rondla, skropić wodą, dusić pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać chrzan, starty chleb, śmietanę, doprawić do smaku sokiem z cytryny i szczyptą cukru. Delikatnie wymieszać, dusić jeszcze 15 minut.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2019 knieja.pl.