knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Zając pieczony w śmietanie

Składniki:
Brak większych obrazków.
1 sprawiony zając lub comber z zająca - najlepiej młodego,
100 - 150 g słoniny,
250 ml śmietany 18 - 22%,
sok. z 1 cytryny,
4 łyżki oleju lub oliwy,
sól.


Sposób przyrządzenia: replica watches
Mięso umyć i osuszyć. Młodego zająca polać olejem zmieszanym z sokiem z cytryny i odstawić na kilka godzin do lodówki. Comber wcześniej naszpikować słoniną. Po 4 - 12 h obłożyć zająca słoniną i obwiązać białą nicią. Piec zająca lub comber na rożnie lub w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 1 h. Przed końcem pieczenia mięso posolić i polać śmietaną.

Podawać tradycyjnie z buraczkami. Identycznie można przygotować zająca marynowanego lub zamarynowany comber.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2020 knieja.pl.