knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Przodek zajęczy w winie

Składniki:
Przodek zajęczy,
100 g słoniny,
1 cebula,
wątróbka z zająca,
1 łyżka mąki,
sok z pół cytryny,
pół szklanki wytrawnego wina,
po ćwierć łyżeczki pieprzu,
ziela angielskiego,
jałowca (mielone),
1 goździk,
1 mały listek laurowy,
pół łyżeczki cukru,
pół szklanki rosołu,
sól.


Sposób przyrządzenia:
Wyżyłowane, obrane z kości i umyte mięso pokroić na małe kawałki. Pokrojoną w kostkę słoninę stopić w rondlu, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, a gdy się zeszkli, dodać pokrojone mięso i chwilę smażyć na mocnym ogniu, stale mieszając.
Gdy mięso się zrumieni, posypać mąką, dodać korzenie, goździk, listek, podlać rosołem i dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. pół godziny. Następnie dodać pokrojoną w cienkie paseczki wątróbkę, sok z cytryny, wino i cukier, dokładnie wymieszać i dusić jeszcze ok. 20 min. Pod koniec duszenia doprawić do smaku solą.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2018 knieja.pl.