knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Potrawka z pieczonego zająca

Składniki:
60 dkg pieczonego zająca bez kości,
łyżka masła,
łyżka mąki,
szklanka rosołu lub wywaru z warzyw,
szklanka śmietany,
łyżka kaparów,
szczypta gałki muszkatołowej,
sól.


Sposób przyrządzenia:
Z masła oraz mąki zrobić jasną zasmażkę. Rozprowadzić bulionem. Zagotować, dodać śmietanę i rosół. Doprawić gałką muszkatołową oraz solą. Gotować, mieszając, 10 min. Włożyć pokrojonego zająca oraz kapary. Dusić na małym ogniu przez mniej więcej 5 min.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2018 knieja.pl.