knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Comber zajęczy z grzybami

Składniki:
1 comber zajęczy,
obrany z błon i naszpikowany,
300 ml surowej marynaty z białego wina,
bez wody i octu,
1 łyżka oleju,
2 łyżki masła,
6 łyżek koniaku,
60 ml śmietany,
pieprz,
3łyżeczki ostrej musztardy sól,
pieprz,
pieprz cayenne,
3 łyżki soku cytrynowego,
2 łyżki masła 250 g drobnych pieczarek (lub kurek),
oczyszczonych.


Sposób przyrządzenia:
Comber włożyć do odpowiedniego naczynia, zalać marynatą i na 8 - 12 h wstawić pod przykryłem w chłodne miejsce, przewracając w tym czasie kilka razy. Następnie wyjąć z zalewy i osuszyć. Piecyk nagrzać do 175° C. W brytfannie roztopić olej i masło, obsmażyć mięso z obu stron, wlać koniak, przecedzoną zalewę i śmietanę, posypać pieprzem. Często polewając piec 40 min. Gotowy comber wyjąć i trzymać w cieple.
Do sosu w brytfannie domieszać musztardę, wygotować, przyprawić solą, pieprzem, pieprzem cayenne i sokiem cytrynowym. W garnku roztopić masło, grzyby podsmażyć i udusić do miękkości, posypać pieprzem i solą. Polędwice ostrożnie odciąć od kości, pokroić skośnie w grube plastry i ułożyć na ogrzanym półmisku. Polać sosem i przybrać grzybami.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.