knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Comber z zająca z brusznicami po poznańsku

Składniki:
50 dag mięsa z combra,
20 dag brusznic (czerwonych borówek),
100 ml oleju słonecznikowego,
sojowego lub oliwy,
3 dag masła,
mąka,
sól,
pieprz,
50 dag usmażonych frytek.


Sposób przyrządzenia:
Umyte i osączone z wody mięso natrzeć oliwą, ściśle zawinąć w papier pergaminowy i wstawić na 4 h w chłodne miejsce. Następnie mięso pokrajać w plasterki, rozgnieść dłonią lub lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, nadając im owalny kształt, oprószyć solą, pieprzem i mąką, usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
W naczyniu ogniotrwałym położyć warstwę frytek, na nich usmażone porcje mięsa, na mięsie brusznice. Na wierzchu potrawy położyć wiórki masła i wstawić do nagrzanego piekarnika na 10 - 15 min.
Podawać z dodatkiem szparagów z wody, cykorią, papryką, kompotem.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.