knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z dzika

Gulasz z dzika po mazursku

Składniki: 1 kg mięsa( szynka lub łopatka, może być 1/2 kg szynki i 1/2 kg żeberek z tłustego dziczka), 4 duże marchewki, 4 pietruszki, saler, papryka świerza, 1 szklanka wytrawnego wina, jałowiec, pieprz, przyprawa Delikat czerwony do mięs, 1 cebula, sól, olej.

Przepis: mięso przemrożone po odmrożeniu oczyścić z żył i błon, pokroić w kostkę. Podsmażyć pokrojone mięso na patelni zalanej olejem. Marchewkę, pietruszkę oraz seler pokroić w paski przypominające frytki. Do garnka przełożyć obsmażone mięso i zalać winem. Dusić około 30 minut. Następnie do garnka dodać pokrojone warzywa, pokrojoną w prążki cebulę oraz pokrojoną w paski paprykę. Dodać kilka ziaren jałowca. Wszystko dusić około 30 minut. Następnie przyprawić pieprzem, przyprawą Delikat i osolić do smaku. Dusić około 15 minut. Podawać z kaszą gryczaną i buraczkami.





























Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.