knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z dzika

Zrazy mielone z dzika

Składniki:
30 dag mięsa (okrawki),
10 dag boczku surowego,
5 dag wołowiny bez kości,
6-8 dag bułki,
1O dag cebuli,
jajko,
tłuszcz,
szklanka śmietany,
15 dag sera żółtego,
sól,
pieprz,
czosnek i przyprawa do zup do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, zemleć razem z namoczoną w wodzie i odciśniętą bułką oraz obraną i opłukaną cebulą. Następnie wymieszać z jajkiem, doprawić, formować okrągłe zrazy (dwa na porcję), zrumienić ze wszystkich stron, zalać doprawioną śmietaną, posypać startym serem i upiec. Podawać z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.