knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z dzika

Żeberka z dzika, wędzone, duszone z prawdziwkami

Składniki:
1 kg żeberek,
30 dkg świeżych prawdziwków,
2 łyżki masła,
pieprz i sól do smaku.

Mieszanka do natarcia:
1 łyżeczka mielonej papryki \"chili\",
1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu,
2 łyżeczki soli,
1 łyżeczka sproszkowanego czosnku,
1 łyżeczka sproszkowanej cebuli,
2 łyżeczki tłuczonego jałowca.


Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki mieszanki do nacierania wymieszać. Dokładnie natrzeć mieszanką mięso ze wszystkich stron, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na noc (nie mniej jednak niż 4 h). Wędzić w ok. 3 - 4 h w temp. ok. 60 st. C, aż mięso będzie brązowo złote i miękkie. Oczyścić i umyć grzyby, zalać osoloną wodą i gotować 30 min., na koniec gotowania dodać masło, część grzybów posiekać (kilka pozostawić w całości). Żeberka ułożyć w brytwannie i dodać grzyby wraz z wywarem, dusić 1.5 - 2 h. Podawać obsypane grzybami w sosie własnym.


Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.