knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z dzika

Steki z dzika z jabłkami

Składniki:
Brak większych obrazków.
600 g combra z dzika (można użyć schabu karkowego),
12 plastrów boczku wędzonego,
2 cebule,
2 jabłka,
4 łyżki masła,
4 łyżki oleju,
świeżo zmielony pieprz,
cynamon,
cukier,
sól.


Sposób przyrządzenia:
Mięso obrać z błon, tłuszczu i pokroić na 4 plastry. Zbić je dłonią lub drewnianym tłuczkiem prze folię. Steki smażyć na rozgrzanym oleju po 5 min. na każdej stronie. Po obróceniu posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem. Jabłka i cebulę obrać, pokroić w półplasterki i podsmażyć na maśle. Plastry boczku smażyć tak długo, aż będą chrupiące. Usmażone steki podawać z cebulą i jabłkami posypanymi cukrem i cynamonem oraz z plasterkami chrupiącego boczku.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.