knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z dzika

Pierogi z mięsem z dziczyzny

Składniki:
Nadzienie:
1,30 kg drobnego mięsa bez kości,
10 dag cebuli,
2 - 4 ząbki czosnku,
sól,
pieprz,
majeranek,
jałowiec (mogą być inne przyprawy),
2 - 3 grzyby suszone.

Ciasto:
80 dag mąki,
około 0,3 I wody,
sól,
można dodać 1 jajko.


Sposób przyrządzenia:
Mięso i namoczone grzyby oraz cebulę udusić lub ugotować w niewielkiej ilości wody, ochłodzić, zmielić w maszynce. Masę doprawić do smaku solą, przyprawami, roztartym czosnkiem. Dobrze wyrobić z częścią lub całością przecedzonego sosu. Z przesianej mąki i dobrze ogrzanej wody z solą wyrobić luźne ciasto. Wyrobione ciasto pozostawić pod przykryciem na 1 - 2 h. Ciasto rozwałkować, szklanką lub foremką wykrajać krążki. Na każdy krążek położyć farsz i bardzo dokładnie zlepić brzegi pierogów. Gotować partiami w osolonej wodzie. Gorące pierogi podawać polanę słoniną z ostrymi sałatkami i surówkami. Pierogi można podawać jako dodatek do zup czystych.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.