knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z sarny

Naleśniki z podrobami z sarny (lub innej zwierzyny)

Jest to potrawa, w której można wykorzystać to, z czym czasem nie wiadomo, co zrobić - z podrobami.

Składniki:

Naleśniki:
- mąka
- jajko
- woda mineralna, gazowana
- mleko
- sól

Farsz:
- podroby z sarny (wątróbka, płuca, serce, nerki)
- grzyby suszone lub świeże
- cebula
- przyprawy: majeranek, cząber, sól, pieprz, gałka
muszkatołowa, odrobina imbiru, ziele angielskie, liść
laurowy
- masło

Wykonanie:

Wymieszać ciasto i usmażyć naleśniki.

Poszatkowane grzyby świeże udusić na maśle z cebulą, liściem laurowym, zielem ang., solą i pieprzem. Jeżeli suszone, to najpierw namoczyć i ugotować, następnie udusić jak wyżej.

Podroby ugotować z zielem ang. i liściem. Następnie przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać pieprz, sól, gałkę, cząber, imbir, majeranek oraz grzyby. Wymieszać. Farsz przesmażyć na patelni (ważne, inaczej może szybko skwaśnieć).

Napełniać i składać naleśniki. Odsmażać na patelni.

Smacznego!

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.