Stek z sarniny z ryżem i owocami


1 cebula
2 filiżanki długo ziarnistego ryżu
1/2 łyżeczki soli
40g orzechów laskowych
1 łyżka masła
4 steki z sarny po 150 g każdy
szczypta pieprzu
Cebule drobno posiekać, wymieszać z ryżem, zalać 4 szklankami wody, posolić1/2 łyżeczki soli i 20 min.. dusić na małym ogniu..
Orzechy grubo posiekać
Steki usmażyć na maśle, po 4 minuty z każdej strony.Mięso przyprawić solą i pieprzem..
Do tłuszczu po smażonym mięsie,
dodać orzechy, podgrzać je i wymieszać z ryżem.Podawać razem z mięsem.. Smacznego..


Dodatki:
Sałatka z cykorii z winogronami lub mandarynkami, w sosie z oleju,soku cytryny,szczypty cukru i soli.

Copyright © 2002-2024 www.knieja.pl