Zaj±c po mediolańsku


Składniki:
Comber i uda,
marynata do mięsa,
2 dag m±ki,
tłuszcz,
5 dag rodzynków,
1/4 szklanki koniaku,
6-8 dag keczupu,
sól,
pieprz i galka muszkatolowa do smaku.


Sposób przyrz±dzenia:
Mięso umyć, zdj±ć błonę, wyżyłować, zalać marynat± i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 h. Następnie mięso wyj±ć z naczynia, osuszyć, natrzeć przyprawami i oprószyć m±k±, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu. Rodzynki opłukać, namoczyć w koniaku, wymieszać z keczupem, obłożyć mięso, skropić tłuszczem, zawin±ć w folię aluminiow± i upiec. Podawać z ziemniakami dr±żonymi, kalafiorem i surówkami.

Copyright © 2002-2024 www.knieja.pl