|  
 Zając po królewsku
 Składniki:Comber,
 rum,
 3 dag mąki,
 tłuszcz,
 20 dag pieczarek,
 10 dag sosu majonezowego,
 1/2 szklanki kremowej śmietanki,
 2 łyżki whisky,
 4 połówki brzoskwini z kompotu,
 s61,
 pieprz,
 musztarda i sok z cytryny do smaku.
 
 
 Sposób przyrządzenia:
 Mięso umyć, zdjąć błonę, zalać rumem i pozostawić w chłodziarce na 24 h. Następnie wyjąć, osuszyć, posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić rumem i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Miękkie mięso wyjąć, usunąć kości, pokrajać w dużą kostkę. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, wystudzić, połączyć z majonezem, ubitą śmietanką, mięsem i whisky, doprawić, ułożyć w pucharkach, obłożyć brzoskwiniami, udekorować i zaraz podawać.
 
 Copyright © 2002-2025 www.knieja.pl |