Comber zajęczy z kaparami


Składniki:
Comber i wątróbka z zająca,
100 g słoniny,
1 szklanka czerwonego wina,
1 szklanka rosołu,
sok z cytryny,
sól,
pieprz,
1 cebula,
100 g masła.


Sposób przyrządzenia:
Drobno posiekaną wątróbkę z zająca i cebulę przesmażyć w łyżce masła, wlać czerwone wino, rosół, sok z cytryny, sól i pieprz, zagotować. Naszpikowany gęsto słoniną comber włożyć do sosu i dusić pod przykryciem ok. godziny. Gdy mięso miękkie, dodać pozostałe masło, wstawić comber do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min., aż do zrumienienia mięsa. Upieczone mięso pokroić w plastry. Sos przetrzeć przez sito i podawać w sosjerce.

Copyright © 2002-2024 www.knieja.pl