knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z ptactwa

Paprykaż z bażanta

Składniki:
Bażant,
tłuszcz,
150 ml śmietany,
2 dkg mąki,
15 dkg cebuli,
4 dkg koncentratu pomidorowego,
sól, pieprz i papryka mielona do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Sprawionego bażanta umyć, pokrajać na kawałeczki, podsmażyć razem z obraną, opłukaną i drobno pokrajaną cebulą, skropić wodą i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy oraz śmietanę wymieszaną z mąką, doprawić. Podawać z ryżem, kluskami i surówkami.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.