knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Og這szenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdj耩
Opowie軼i z kniei
Kuchnia my郵iwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona g堯wna
 
 
 
 
 
 
Og這szenia
login: has這:
Zapomnia貫m has豉 Zarejestruj si!
     
« kuchnia my郵iwska - strona g堯wna | « potrawy z ptactwa

S這nki nadziewane owocami

Sk豉dniki:
4 s這nki,
1 kg owoc闚:
jab趾a,
pomara鎍ze,
banany,
郵iwki,
10 dkg margaryny lub mas豉,
mielona papryka lub pieprz,
s鏊.


Spos鏏 przyrz康zenia:
S這nki oskuba z pi鏎, wypatroszy, umy, os帷zy z wody, wytrze 軼iereczk, natrze sol, opr鏀zy papryk lub pieprzem i pozostawi na 1 - 2 h w ch這dnym miejscu. Owoce umy, os帷zy z wody, obra ze sk鏎y i rozdrobni: jab趾a pokraja w 鏀emki i usun望 gniazda nasienne, pomara鎍ze (najlepiej mandarynki) podzieli na cz御tki, banany pokraja w grubsze plasterki, ze 郵iwek usun望 pestki i podzieli na cztery cz窷ci. Tuszki s這nek nape軟i rozdrobnionymi owocami, brzegi jamy brzusznej spi望 wyka豉czkami lub zaszy bia陰, bawe軟ian nitk, w這篡 do brytfanny, ob這篡 pozosta造mi owocami, pola roztopionym mas貫m lub margaryn i wstawi do nagrzanego piekarnika. Piec skrapiaj帷 pocz徠kowo wrz帷 wod, p騧niej wytworzonym sosem. Upieczone s這nki wyj望, zdj望 nici lub wyci庵n望 wyka豉czki. Sos doprawi do smaku i ponownie w這篡 do niego s這nki. Upieczone pi瘯nie zrumienione ptaszki podawa ob這穎ne owocami (tymi, kt鏎e piek造 si obok tuszek), polan niewielk ilo軼i sosu z dodatkiem dr捫onych ziemniak闚, frytek, zielonej sa豉ty, cykorii.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatno軼i Reklama strona g堯wna Strona g堯wna
Copyright © 2002 - 2019 knieja.pl.