knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Zupa z zająca

Składniki:
15 l wywaru z warzaw,
50 dkg mięsa z kością,
30 dkg świeżvch grzybów,
8 dkg cebuli,
tłuszcz 15 dkg łazanek,
1/2 szkl. śmietany,
natka pietruszki,
sól,
pieprz,
majeranek i przyprawa do zup do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, zalać wywarem i ugotować na małym ogniu. Z miękkiego mięsa usunąć kości i pokrajać w kostkę. Grzyby oczyścić, opłukać i pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, włożyć grzyby i dusić na małym ogniu do miękkości. Następnie połączyć z wywarem, łazankami, śmietaną, mięsem i przyprawami, chwilę pogotować i doprawić. Przed podaniem posypać posiekaną natką.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.