Zupa z zającaSkładniki:
15 l wywaru z warzaw,
50 dkg mięsa z kością,
30 dkg świeżvch grzybów,
8 dkg cebuli,
tłuszcz 15 dkg łazanek,
1/2 szkl. śmietany,
natka pietruszki,
sól,
pieprz,
majeranek i przyprawa do zup do smaku.
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, zalać wywarem i ugotować na małym ogniu. Z miękkiego mięsa usunąć kości i pokrajać w kostkę. Grzyby oczyścić, opłukać i pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, włożyć grzyby i dusić na małym ogniu do miękkości. Następnie połączyć z wywarem, łazankami, śmietaną, mięsem i przyprawami, chwilę pogotować i doprawić. Przed podaniem posypać posiekaną natką. Wydrukuj
|