knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Zając z wiśniami

Składniki:
Skoki,
10 dag słoniny,
2 dag mąki,
tłuszcz,
śmietanka,
20 dag wiśni,
sól,
pieprz,
goździki i miód naturalny do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, naszpikować cienkimi paskami słoniny, natrzeć przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić śmietanką i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać wydrylowane wiśnie i doprawić. Podawać z kluskami i sałatą zieloną.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.