knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Zając po królewsku

Składniki:
Comber,
rum,
3 dag mąki,
tłuszcz,
20 dag pieczarek,
10 dag sosu majonezowego,
1/2 szklanki kremowej śmietanki,
2 łyżki whisky,
4 połówki brzoskwini z kompotu,
s61,
pieprz,
musztarda i sok z cytryny do smaku.


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, zdjąć błonę, zalać rumem i pozostawić w chłodziarce na 24 h. Następnie wyjąć, osuszyć, posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić rumem i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Miękkie mięso wyjąć, usunąć kości, pokrajać w dużą kostkę. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, wystudzić, połączyć z majonezem, ubitą śmietanką, mięsem i whisky, doprawić, ułożyć w pucharkach, obłożyć brzoskwiniami, udekorować i zaraz podawać.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.