knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z zająca

Zając w pomidorach

Składniki:
1 sprawiony królik lub zając (1.5 - 2 kg),
800 g pomidorów,
150 ml białego wytrawnego wina,
1 gałązka świeżego rozmarynu,
0.5 główki czosnku,
6 łyżek oleju lub oliwy.


Sposób przyrządzenia:
Zająca lub królika umyć, osuszyć i podzielić na części i obsmażyć z wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. Gdy mięso się zarumieni, przełożyć je do rondelka i zalać winem. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i drobno pokroić, czosnek obrać i rozgnieść, rozmaryn (same igły) posiekać. Wszystkie składniki dodać do rondelka z mięsem i winem. Dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 50 - 60 min. Doprawić solą i pieprzem.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.