knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z dzika

Grochówka myśliwska

składniki:
- 0,5kg łuskanego grochu
- 0,5kg żeberka z dzika (z boczkem) lub golonki z dzika
- kawałek wędzonej kielbasy z dzika (ilość według upodobań)
- 2 marchewki
- pół selera
- 3 ziemniaki
- 1 korzeń pieruszki
- 1 duża cebula
- przyprawy: kostka rosołowa, sól, pieprz, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek

wykonanie:
Żeberko lub golonke opłukać i włożyć do garnka z zimną wodą, zagotować, odlać wodę, ponownie zalać zimną wodą i zagotować. Dodać przepłukany groch, selera, pietruszkę i przyprawy( kostkę rosołową, liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz) i gotować na wolnym ogniu około 40min. Wyjąć selera, pietruszkę i żeberko lub golonkę. Mięso przestudzić, pokroić w kostkę i dodać do zupy a pietruszkę i selera wyrzucić. Pokroić kiełbasę wędzoną w plasterki i dodać do zupy. Dodać natkę pietruszki i majeranek. Marchewkę zetrzeć na grubej tarce a ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy która cały czas ma się gotować na wolnym ogniu. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni i dodać do zupy. Zrobić zasmażkę i dodać do zupy. Gotować na wolnym ogniu, często mieszając aż wszystko będzie miękkie, podawać z pieczywem! Smacznego!

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.