knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z dzika

Mielone zraziki z dzika nadziewane pieczarkami

Składniki: 40dag drobnego, skruszałego mięsa z dzika, 20dag chudego boczku wieprzowego, 1 jajko, 1 bułka czerstwa, 5dag cebuli, sól, pieprz, tłuszcz do smażenia.
Nadzienie: 20dag pieczarek, 5 dag cebuli, 5 dag masła lub margaryny, sól, pieprz.
Mięso, boczek i obraną cebulę zmielić przez maszynkę, dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę (rozdrobnioną widelcem), jajko, doprawić do smaku solą, pieprzem i starannie wyrobić na jednolitą masę.
Przygotować nadzienie: pieczarki oczyścić, umyć, osączyć z wody, drobno pokrajać i udusić na maśle z obraną i drobno posiekaną cebulą, doprawić do smaku solą i pieprzem,i ochłodzić.
Zmasy mięsnej uformować cienkie, owalne kotleciki ( dwa na porcje). Połowę zrazików posmarować nadzieniem pieczarkowym, przykryć pozostałymi zrazikami, brzegi dokładnie zlepić i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.