knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z dzika

Knedle z dziczyzny

Składniki:
4 łyżki masła,
5 łyżek drobno posiekanej zielonej pietruszki,
2 łyżki otartej skórki cytrynowej,
2 - 3 cebule,
obrane i drobno posiekane,
500 g mięsa z jelenia lub sarny,
obranego błon i zmielonego,
50 g świeżej słoniny,
zmielonej i 25 g czerstwych bułek,
pokrojonych na cienkie plasterki i namoczonych w 400 ml ciepłego mleka,
2 - 3 jajka,
5 łyżek mąki,
1 1/4 łyżeczki soli,
1/3 łyżezki pieprzu.


Sposób przyrządzenia:
Masło rozgrzać w rondelku i dusić w nim pietruszkę, skórkę cytrynową i cebulę, aż będzie szklista. Przełożyć do miski, dodać resztę składników i dobrze wymieszać. Formować z masy knedle o średnicy około 5 cm. W dużym garnku zagotować osoloną wodę, wkładać knedle, a gdy woda znowu się zagotuje, zmniejszyć ogień, aby leciutko bulgotała. Knedle po około 10 min. wyławiać. Dodatek: czerwona kapusta.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.