knieja bullet Co szumi w kniejach
Filmy
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Galerie zdjęć
Opowieści z kniei
Kuchnia myśliwska
Kalendarz
Znalezione w sieci
Kynologia
Akty § Prawne
 
Strona główna
 
 
 
 
 
 
Ogłoszenia
login: hasło:
Zapomniałem hasła Zarejestruj się!
     
« kuchnia myśliwska - strona główna | « potrawy z sarny

Stek z sarniny z ryżem i owocami

1 cebula
2 filiżanki długo ziarnistego ryżu
1/2 łyżeczki soli
40g orzechów laskowych
1 łyżka masła
4 steki z sarny po 150 g każdy
szczypta pieprzu
Cebule drobno posiekać, wymieszać z ryżem, zalać 4 szklankami wody, posolić1/2 łyżeczki soli i 20 min.. dusić na małym ogniu..
Orzechy grubo posiekać
Steki usmażyć na maśle, po 4 minuty z każdej strony.Mięso przyprawić solą i pieprzem..
Do tłuszczu po smażonym mięsie,
dodać orzechy, podgrzać je i wymieszać z ryżem.Podawać razem z mięsem.. Smacznego..


Dodatki:
Sałatka z cykorii z winogronami lub mandarynkami, w sosie z oleju,soku cytryny,szczypty cukru i soli.

Wydrukujwydrukuj

 
O nas kontakt Kontakt reklama Polityka prywatności Reklama strona główna Strona główna
Copyright © 2002 - 2024 knieja.pl.